Ik heb zojuist telefonisch contact gezocht met Geert Wilders. Ik zat namelijk met een behoorlijk probleem in mijn maag. Gelukkig wist hij de oplossing: die duif moet zoiezo dood! Laat me u kort het probleem schetsen.

Dit voorjaar heb ik mijn achtertuintje laten bestraten. Ik weet het: verstening is niet geheel milieutechnisch verantwoord, maar ik heb hier twee kleine rakkers van twee jaar rondlopen die een plek nodig hebben om met hun fietsjes, autootjes etc. veilig rond te racen. De straat is nog een stap te ver, dus moet het hier in de tuin. Sorry.

In mijn achtertuin staat ook een mooie kleine plataan te schitteren. Die is niet alleen prachtig, hij zorgt in de zomer ook voor een verkoelende schaduwplek. Nou wil het geval dat er tijdens mijn vakantie stiekem een duivenstel in die plataan is getrokken. En je weet hoe dat met duiven gaat; ze duiven er op los en, jawel, wij zijn deze week verblijdt met de komst van een kleine babyduif.

Hartstikke leuk, hoor ik u denken. En dat is het ook, ware het niet dat de familie duif nu mijn mooie tuintegels aan het onderschijten is. Elke ochtend mag ik met een emmer water naar buiten om de plaats te kuisen. Ik weet niet wat die duiven allemaal eten, maar hun dieet zorgt voor poep die je nauwelijks van de dure nieuwe stenen afkrijgt. Blijkbaar eten we niet allemaal gewoon hagelslag!

U snapt nu waarom ik Geert heb gebeld. Hij is immers onze nationale witte duif en dus duivenexpert. Bovendien is hij met zijn nationaal schoonmaakbedrijf PVV dagelijks bezig met het ‘schoon’ houden van ons mooie landje. Ik moet u eerlijk zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van zijn daadkrachtige vooral ook creatieve oplossingen voor mijn probleem. Om te beginnen beloofde hij mij zijn vrienden Poetin en Orban even te bellen. “Die weten wel raad met ongenode gasten”. Toen ik tegenwierp dat het dan, vanwege de reisafstand en Corona-lockdown, nog wel even zou gaan duren met de schijterij-overlast, wist hij een beter idee. “Je hangt in de supermarkt een poster op met GRATIS DUIVENFILET of GRATIS DUIVENSCHIETEN. Ik pruttelde ongelukkig dat daar waarschijnlijk de verkeerde mensen op af zouden komen. Toen ik suggereerde dat ik natuurlijk ook zelf mijn jachtgeweer zou kunnen pakken, reageerde Geert met een stevige vermaning: “Nooit zelf je handen vuil maken! Dat doet ons soort mensen niet. Daar hebben wij mannetjes voor.”

Bijna was ik teleurgesteld in zijn oplossend vermogen, maar toen kwam Geert met een effectieve uitsmijter. “Die duif moet zoiezo dood, dus ik zou de boom in de fik steken”.

Geweldig: dat ik daar zelf niet eerder aan gedacht had!

Hier vind je nog een bewijs van de uitzonderlijke gave van onze nationale roerganger: https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10423406/woede-over-racistische-tweet-geert-wilders