Gisterenavond keek ik naar het informatieve programma over het Corona-virus. Volgens de NPO gemaakt en uitgezonden om het publiek zin en onzin rondom het onderwerp duidelijk te maken en onnodige paniek de kop in te drukken. Dat is een doelstelling die past bij de publieke omroep. Hulde daarvoor. Maar…

…als je vervolgens presentator Rob Trip toestaat om hijgerig op zoek te gaan naar elk flintertje spektakel en iemand om een zwarte piet toe te spelen, heb je het niet helemaal begrepen. Rob Trip etaleerde in dit programma feilloos waarom steeds meer mensen de buik vol hebben van zuigende journalisten die alleen op eigen roem uit zijn. Rob Trip was helemaal niet op zoek naar objectieve informatie. Nee, hij wilde zelfs in dit voorlichtingsprogramma persoonlijk scoren. Ik voelde de plaatsvervangende schaamte toenemen met de minuut.

Gelukkig kan Rob Trip trots tegen zijn kleinkinderen vertellen dat ‘hij er bij was toen de minister hét briefje kreeg met de mededeling dat de eerste Corona-patiënt in NL was ontdekt’. Dat is blijkbaar het niveau waarop deze man acteert en floreert. Maar moet dat op de publieke omroep?